Bita śmietana to niezastąpiony dodatek do różnego rodzaju deserów, takich jak rurki, gofry czy lody. Tak naprawdę nawet zwykła kawa i inne słodkie wypieki ozdobione puszystą bitą śmietaną smakują o wiele lepiej. Z tego powodu zarówno cukiernie, lodziarnie, jak i inne lokale serwujące desery powinny zadbać o dostarczenie klientom bitej śmietany o jak najwyższej jakości i odpowiedniej aksamitnej konsystencji. Jak zrobić doskonałą bitą śmietanę? Podpowiadamy!

Jak uzyskać puszystą bitą śmietanę?

Uzyskanie bitej śmietany o wysokich walorach smakowych i wizualnych dla wielu osób stanowi nie lada wyzwanie. Często zdarza się, że tradycyjne sposoby ubijania śmietany, nie spełniają oczekiwań klientów. Niemniej jednak prowadząc lokal gastronomiczny, kluczowe jest zachowanie jego renomy, dlatego też warto wyposażyć miejsce w profesjonalne maszyny do bitej śmietany.

Jak działają urządzenia do bitej śmietany? Wyjaśnia przedstawiciel firmy Mk Komi, oferującej wyposażenie do cukierni:

Maszyny do bitej śmietany wyposażone są w opatentowaną pompę oraz ubijak, na których opiera się cały proces ubijania śmietany. Bezpowrotny zawór chroni ją również przed cofaniem się do zbiornika, którego całkowita pojemność wynosi 2 litry. Świeżo wytworzona bita śmietana przechowywana jest w chłodzącym pojemniku ze stali nierdzewnej w odpowiedniej temperaturze, a dodatkowe wyposażenie maszyny w termostat, umożliwia łatwe kontrolowanie pożądanej temperatury. –

Warto również wspomnieć o tym, że urządzenia do bitej śmietany charakteryzują się prostym montażem i demontażem ich poszczególnych elementów, co pozwala na utrzymanie maksymalnego poziomu higieny, niezbędnego w każdym lokalu gastronomicznym.

Dlaczego warto wyposażyć lokal w profesjonalne maszyny?

Tego typu urządzenia z racji tego, że są łatwe w obsłudze, przede wszystkim pozwolą na zaoszczędzenie sporej ilości czasu przeznaczonej na ubijanie śmietany, jednocześnie gwarantując pyszny dodatek do różnych słodkich deserów. Niezależnie od czynników zewnętrznych, maszyna do bitej śmietany nieprzerwalnie pracuje w takiej samej temperaturze, dzięki czemu możemy mieć pewność co do otrzymania bitej śmietany o idealnej konsystencji nawet w upalne dni. Dodatkowo profesjonalne maszyny przez cały czas odpowiednio schładza produkt, dlatego też bita śmietana będzie zarówno świeża, jak i wyróżniająca się wysokimi walorami smakowymi.

Na co zwrócić uwagę przy wyborze maszyny do bitej śmietany?

Kluczową kwestią przy wyborze maszyny do bitej śmietany jest zwrócenie uwagi na pojemność jej zbiornika oraz na wymiary sprzętu, tak, aby urządzenie nie zabierało dużo miejsca oraz gwarantowało otrzymanie odpowiedniej ilości produktu. Co więcej, duże znaczenie ma moc maszyny, ponieważ to od niej zależy, jak szybko bita śmietana będzie przygotowywana. Z tego powodu warto postawić na profesjonalne sprzęty posiadające moc powyżej 720 W.

Dobrym rozwiązaniem będzie także wybór maszyny do bitej śmietany wykonanej ze stali nierdzewnej, ponieważ jest to materiał nie tylko łatwy do utrzymania w czystości, ale również w żadnym stopniu niewpływający na smak ani zapach otrzymanej bitej śmietany.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj